JAVNI POZIV za obuku primjenu Pasoša kompetencija za savjetovanje mladih u BiH i CG

JAVNI POZIV za obuku primjenu Pasoša kompetencija za savjetovanje mladih u BiH i CG

JAVNI POZIV za obuku primjenu Pasoša kompetencija za savjetovanje mladih u BiH i CGU nastavku preuzmite dokumente javnog poziva i prijavnog obrasca>OPŠTE INFORMACIJE Pozivamo sve zainteresovane mlade ljude kao i predstavnike nevladinih organizacija koje rade sa mladima i omladinske organizacije da se prijave za učešće na sertifikovanoj Obuci za primjenu Pasoša kompetencija za savjetovanje za mlade.

Po javnom pozivu biće izabrano 12 pripravnika iz BiH i Crne Gore za obuku savjetnika za zapošljavanje i stručno vođenje po metodologiji Pasoša kompetencije, u skladu sa kriterijumima navedenim u nastavku.

Pasoš kompetencija je modifikovan i prilagođen bosanskom i crnogorskom kontekstu.

PASOŠ KOMPETENCIJE

Adekvatne veštine i kompetencije za osobe koje traže posao često mogu biti podjednako važne u profesionalnom životu kao i formalno obrazovanje. Međutim, takve vještine i kompetencije često ostaju nepriznate.

Pasoš kompetencija je instrument za sistematsko prepoznavanje i predstavljanje kompetencija svakog pojedinca u cilju povećanja mogućnosti zapošljavanja.

Pasoš kompetencija je instrument kojim se identifikuju i preciziraju kompetencije stečene neformalnim učenjem i obrazovanjem, odnosno oblasti u kojima je potrebno raditi na dodatnom sticanju veština: Instrument za sistematsku analizu neformalno i formalno stečenih veština i kompetencija, znanja i stavova; Podržava cjeloživotno učenje i profesionalno vođenje kroz postavljanje ciljeva; Završava se uz podršku sertifikovanog savjetnika; Korisno za poslodavce pri zapošljavanju i sistematizaciji poslova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares