Caritas dobitnik plakete

Caritas dobitnik plakete

Caritas dobitnik plakete

Danas je Međunarodni dan volontera, koji se obilježava još od 1985. godine, kao podsjećanje na dan kada je  1970. godine  stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere sa ciljem da se podstakne što veći broj ljudi da ponudi svoje volonterske usluge.

Volontiranje osnažuje pojedinca i povećava samopouzdanje, suzbija depresiju i pomaže vam da ostanete fizički zdravi. Volonteri omogućavaju da oni koji imaju otežane životne okolnosti postanu ravnopravni članovi društva, a kroz svoje angažovanje štite ranjive ugrožene grupe od ekonomske, društvene i političke marginalizacije. Volontiranje ima potencijal jačanja povezanosti društva, a može da doprinese stvaranju pozitivnih promjena u društvu. Volontiranje je izraz slobodne volje,humanosti i solidarnosti, a zasigurno je dobro i za srce i za dušu.

Povodom Međunarodnog dana volontera NVO „ Sana“ i Mladi dijaspore su Caritasu Barske nadbiskupije dodijelili plaketu, a volonteru Caritasa zahvalnicu, kao znak  zahvalnosti na trudu i zalaganju, jer su od proglašenja pandemije COVID 19 nesebično pomagali onima kojima je podrška u borbi protiv globalne pošasti bila najpotrebnija.

Jednom je rečeno da volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi, stoga volontirajte i time uljepšajte nekome  život.

Volonteri HVALA VAM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares