Caritas održao trening za volontere za rad sa migrantima

Caritas održao trening za volontere za rad sa migrantima

Caritas održao trening za volontere za rad sa migrantima

Dvodnevni trening volontera za rad sa migrantima održan je 16. i 17. decembra u hotelu Bianca u Kolašinu i održan je pod organizacijom Caritasa Crne Gore u saradnji sa Pravnim Centrom iz Podgorice. Trening je otvorila Lidija Vulević, kordinatorka Caritasa Crne Gore na sjeveru zemlje, nakon čega su učesnici imali priliku da čuju i riječi Gorana Boškovića iz Uprave policije – Služba za strance, koji je govorio o upravljanju ilegalnim migracijama u Crnoj Gori, kao i o razbijanju negativnih stereotipa i predrasuda o migrantima, a nakon njega je Irena Rakočević iz Direkcije za prihvat stranaca govorila o sistemu međunarodne zaštite u Crnoj Gori. Drugi dan treninga učesnici su kroz različite metode vježbi i zadataka stekli dodatno znanje iz oblasti volonterizma, čime je ujedno i završen trening zahvaljujući predavanju Sande Rakočević i Mirele Kalamperović iz ADP Zid.

Priliku da doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije imalo je 17 učesnika, koji su na kraju drugog dana dobili sertifikat o završenoj obuci.

Trening volontera za rad sa migrantima je aktivnost projekta Moj advokat-besplatna i profesionalna pravna pomoć u pristupu pravima za migrante, koji podržava Evropska unija u sklopu programa European Instrument for democracy and human rights (EIDHR) Country based support scheme (CBSS) for Montenegro 2018, a kofinansira ga Ministarstvo javne uprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares