Caritasov Dnevni boravak za starija lica dobio licencu

Caritasov Dnevni boravak za starija lica dobio licencu

Caritasov Dnevni boravak za starija lica dobio licencu

Obaviještavamo sve predstavnike medija da je Dnevni boravak, koji već godinama unazad uspješno funkcioniše u prostorijama Caritasa Braske nadbiskupije, zvanično licenciran od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja i  na taj način je postao dio sistemske brige o starijim osobama u domenu socijalne zaštite.

Dnevni boravak Caritasa Barske nadbiskupije razvijen je u okviru zajedničkog projekta sa Opštinom Bar „Dnevni boravak za starija lica“, koji za cilj ima unaprijeđenje sistema socijalne zaštite za starije osobe. Trideset korisnika će imati brojne benefite, pa tako pored usluga toplog obroka, druženja u prijatnom ambijentu, korisnicima će biti na raspolaganju transport, kao i sitna medicinska pomoć.

Cilj pružanja raznih vrsta usluga jeste unaprijeđenje kvaliteta života starijih lica na teritoriji opštine Bar. Kao što je i predviđeno projektom barski Dnevni boravak je opremljen modernim specijalizovanim vozilom za transport korisnika, nabavljen je nov namještaj i opremeljena kuhinja, a izgrađena je i pristupna rampa za osobe koje imaju neku vrstu invaliditeta.

Projekat „Dnevni boravak za starije osobe u Opštini Bar“ je podržan kroz poziv za dodijelu bespovratnih sredstava “Podrška pružanju usluga socijalne i dječije zaštite”, koji je dio Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, a koji se finansira od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore. Nosilac projekta  je Caritas Barske nadbiskupije, dok je Opština Bar partner. Ukupna vrijednost projekta je 188.428,07 eura, a projekat će trajati do marta 2022. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares