JAVNI POZIV za zapošljavanje mladih – pripravnica i pripravnika u BiH i CG

JAVNI POZIV za zapošljavanje mladih – pripravnica i pripravnika u BiH i CG

JAVNI POZIV za zapošljavanje mladih – pripravnica i pripravnika u BiH i CG

http://caritas.ba/hr/natjecaji/javni-poziv-za-zaposljavanje-mladih-pripravnica-i-pripravnika-u-bih-i-cg/2059

JAVNI POZIV

za zapošljavanje mladih – pripravnica i pripravnika

u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori

u okviru projekta EU potpora zapošljivosti i mogućnostima zapošljavanja mladih u prekograničnom području – Your Job

  1. OPŠTE INFORMACIJE

U okviru projekta Your Job, kojeg finansira Evropska unija, Caritas Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s Udruženjem za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“, Fondacijom Biznis start centar Bar, Caritasom Barske nadbiskupije i Fondacijom Mozaik, pokrenuo je program zapošljavanja pripravnika iz programskog prekograničnog područja BiH-CG[1] u trajanju od 5 mjeseci.

Na javni poziv za poslodavce se prijavio ukupno 121 poslodavac, a stručno Povjerenstvo sastavljeno od članova projektnog tima i stručnog osoblja partnerskih organizacija odabralo je 27 (minimalno po 15 u BiH i 12 u Crnoj Gori) prijava poslodavaca skladno navedenim kriterijima u pozivu. Popis odabranih poslodavaca i dostupnih radnih mjesta za mlade pripravnike se nalazi u nastavku.

  1. OPŠTI USLOVI

Na poziv se mogu prijaviti nezaposleni mladi iz programskog prekograničnog područja BiH-CG[2], a koji prethodno nisu imali radnog iskustva i koji su evidentirani pri službama za zapošljavanje kao nezaposlene osobe. Pripravnički angažman će se sprovoditi kroz jasno definisan posao pripravnika kod poslodavca. Pripravništvo će trajati maksimalno 5 mjeseci, a moguća je fleksibilnost u broju radnih sati tokom dana ili nedelje na osnovu opravdanih potreba/mogućnosti poslodavca i mlade osobe. Po završetku pripravničkog angažmana, pripravnik/ca dobija potvrdu o stečenom radnom iskustvu. Prednost će se dati dugotrajno nezaposlenim osobama, osobama s invaliditetom, korisnicima socijalne zaštite i drugim pripadnicima ranjive populacije uključujući Rome i djecu bez roditeljskog staranja, što je potrebno navesti u prijavi.

  1. NAČIN PRIJAVE

Zainteresovani nezaposleni mladi trebaju popuniti Prijavni obrazac najkasnije do 31. svibnja/maja 2023. godine do 16:00 u lonac.pro zajednici (samo prijave pristigle kroz lonac.pro zajednicu će se razmatrati). U prijavnom obrascu je potrebno naznačiti za koje radno mjesto se kandidat prijavljuje odnosno kod kojeg poslodavca, te uz kratko motivaciono pismo dostaviti svoju prijavu u EU – Europass formatu. Nepotpune, nepravovremene i neuredne prijave, prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove javnog poziva neće se uzimati u razmatranje.

  1. KRITERIJIMI I NAČIN ODABIRA PRIPRAVNIKA

Odabir pripravnika vrši poslodavac na osnovu opisa radnog mjesta, profila pripravnika i kriterijuma projekta Your Job. Osnovni kriterijumi za pripravnika su definisani u tački 2.

  1. KONTAKT

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati jednu od dolje navedenih osoba:

Kontakt osoba za BiH:

Miroslav Valenta, Caritas BiH, voditelj projekta

Email: m.valenta@caritas.ba

Telefon: + 387 63 690 464

Kontakt osoba za CG:

Marija Kolović, Caritas Barske nadbiskupije, projekt koordinator

Email: marija.kolovic@gmail.com

Telefon: + 382 66 150 909

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares