Poziv za plaćenu praksu / pripravnički staž

Poziv za plaćenu praksu / pripravnički staž

Poziv za plaćenu praksu / pripravnički staž

Caritas BiH je zajedno s partnerima i poslodavcima omogućio 27 radnih programa u 27 preduzeća za sufinansiranu pripravničku praksu u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Kroz prekogranični projekt Your Job omogućeno je mladim ljudima sticanje prvog radnog iskustva kroz plaćeni pripravnički program. Poslodavci su iskazali interes za upošljavanje pripravnika i sukladno tome otvoren je javni poziv za mlade osobe.

Vrijeme trajanja pripravničkog programa je maksimalno 5 mjeseci, a projektom je predviđeno sufinansiranje u maksimalnom iznos od 480,00 EUR (ili protuvrijednost u BAM) mjesečno po pripravniku/pripravnici za bruto nadoknadu svih troškova pripravničkog angažmana.

Mladi do 35 godina se mogu prijaviti na link i kandidovati za željeno radno mjesto, a poslodavci će im omogućiti prvo radno iskustvo.

Prekogranični Your Job projekt kojeg finansira Evropska unija kao potpora zapošljivosti i mogućnostima zapošljavanja mladih u prekograničnom području BiH i Crnoj Gori objavio je javni poziv mladima do 35 godina za plaćenu praksu u 27 poduzeća u BiH i CG.

Kakav odličan trenutak za proslaviti mjesec u kojem proslavljamo međunarodni dan rada!

Prijave su otvorene do 31. maja 2023. god., a način prijave, kao i sve dodatne informacije, moguće  je pronaći na sljedećoj stranici: Poziv Caritasa mladima

Evropska unija kroz IPA II Program prekogranične saradnje BiH – Crna Gora finansira projekt „Your Job“ s oko 360,000 eura bespovratnih sredstava. Provodi ga Caritas Bosne i Hercegovine, s partnerima: Fondacija Mozaik i Udruženje za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“ iz Sarajeva (BiH), kao i s Caritasom Barske nadbiskupije i Biznis start centrom Bar (CG). (caritas.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares