Treći model obuke o zaštiti djece, korisnika i zaposlenih

Treći  model obuke o zaštiti djece, korisnika i zaposlenih

Treći model obuke o zaštiti djece, korisnika i zaposlenih

Predstavnici Caritasa  Crne Gore i Barske nadbiskupije tokom prethodne nedjelje su boravili u Sarajevu gdje su uzeli učešće na trećem, poslednjem modelu obuke o zaštiti djece, korisnika i zaposlenih. Obuku je organizovao Caritas Bosne i Hercegovine  u saradnji sa Caritasom Crne Gore i Fondom za  promociju pastoralnih projekata u Srednjoj i Istočnoj Evropi austrijske biskupije Linz (OsthilfeFonds).   

Na obuci su učestvovali zaposleni iz nacionalnih i nad/biskupijskih Caritasa u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini, ukupno 12 osoba. Zbog epidemiološke situacije dio učesnika  je bio lično prisutan, a dio je učestvovao  on-line.  Zahvaljujući ovoj, kao i ranije organizovanim obukama, radnici Caritasa stekli su nove kompetencije koje će im pomoći u izvršavanju zaduženja vezanih za zaštitu i upravljanje pritužbama.

Treći modul na kojem se govorilo o prevenciji nasilja, vođenju brige o žrtvama, savjetovanju i izvještavanju kao i mentalnoj higijeni vođen je od strane gospođe Monike Steiner-Tolić i gospođe Elisabeth Hartl, uz pomoć koordinatorke iz biskupije Linz gospođe Sigried Spindlbeck.

Obuka je organizovana u okviru projekta koji realizuju Caritas BiH i Caritas Crne Gore, a koji ima za cilj jačanje kapaciteta mjesnih Caritasa o zaštiti djece, korisnika i osoblja Caritasa. U sklopu projekta predviđeno je i studijsko putovanje u Austriju te organizovanje regionalnog foruma o zaštiti, a sve u skladu sa Menadžment standardima Caritasa Internationalis i internim procedurama mjesnih Caritasa.

Obuka je održana 14. i 15. januara 2022. godine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares