Završen dvodnevni Forum maldih Caritasa Evrope

Završen dvodnevni Forum maldih Caritasa Evrope

Završen dvodnevni Forum maldih Caritasa Evrope

Dvodnevni Forum mladih, pod organizacijom Caritasa Evrope, završen je danas. Na forumu je učešće uzelo 40 mladih predstavnika organizacija širom Evrope, među kojima su se našli i predstavnici Caritasa Crne Gore.

Prvi dan Foruma otvorila je Maria Nyman iz Caritasa Evrope, nakon čega je Agnieszka iz Caritasa Mone opširinije objasnila agendu i akcenat foruma. Naime, prvog dana fokus je stavljen na viziju i budućnost mladih Caritasa, te nakon predstavljanja Strategije mladih Caritasa (2021 – 2024) kroz praktične primjere i razmijenu iskustava mladih  iz svih zemalja izvedeni su konačni zaključci, koji bi mogli doprinijeti boljoj budućnosti Young Caritas Europa.

Akcenat drugog dana Foruma stavljen je na unaprijeđivanje rada sa mladima u okviru Caritasove mreže, gdje su učesnici imali priliku da čuju iskustva Alexander Fonsece, kordinatora Salto Pi organizacije iz Estonije i Monike Skadborg iz Njemačke. Neke od ostalih tema za diskusiju vezane su za programe za mlade, zatim motivaciju za rad sa mladima, kao i koje su to barijere kada su u pitanju početni koraci u radu sa mladima.

Nakon sumiranja utisaka i rezultata diskusije, dvodnevni Forum su, završnim riječima, Chantal Zimerman iz mladog Caritasa Švajcerske i Marc Somers iz Caritasa Erope, koji je tom prilikom najavio da će se sledeća godina obilježiti kao godina mladih, u kojoj ćemo svi morati više vremena da posvetimo radu sa mladim ljudima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares