Završena obuka „Prilike za zapošljavanje mladih u oblasti socijalne ekonomije“

Završena obuka „Prilike za zapošljavanje mladih u oblasti socijalne ekonomije“

Završena obuka „Prilike za zapošljavanje mladih u oblasti socijalne ekonomije“

Trodnevna obuka pod nazivom „Prilike za zapošljavanje mladih u oblasti socijalne ekonomije“ završena je juče u hotelu „Princess“ u Baru. Obuka je, pored predstavnika Caritasa Crne Gore, okupila 20 mladih učesnika iz Italije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske, Kosova, Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Trodnevna obuka se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio obuke uključivao je obradu teme vezanih za društvenu ekonomiju i socijalno preduzetništvo, zatim preduzetništvo i biznis, ključna znanja za pokretanje i vođenje biznisa, prakse na nivou Evropske unije, kao i praktične alate za pokretanje i vođenje biznisa uključujući platno poslovnog modela i alate za upravljanje projektima.

Praktični dio obuke sastojao se od posjeta dobrim praksama socijalnog preduzetništva u Baru i u Ulcinju, pa u skladu sa tim učesnici obuke su imali priliku da posjete socijalno preduzeće „Pravo na Život“ u Ulcinju, Dnevni centar za stara lica, Društvo roditelja dece sa posebnim potrebama, Organizaciju sijlepih, kao i socijalno preduzeće vešeraj „Mondo Bianco“.

Krajni cilj trodnevne obuke jeste sticanje vještina i znanja vezanih za socijalnu ekonomiju i socijalno preduzetništvo, uključujući pokretanje i vođenje biznisa, kao i kreiranje specifičnih poslovnih ideja kao rezultat radionice.

Učesnici su u periodu trajanja obuke imali priliku da obiđu i kulturno umjetničku baštinu grada Bara i Ulcinja.

Obuka je orgaizovana u okviru „ELBA“ projekta i projekta „Employ Yourself“, kojima upravlja mreža Caritasa u Jugoistočnoj Evropi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares