Caritas Crne Gore održao drugi trening za finansirane projekte

Caritas Crne Gore održao drugi trening za finansirane projekte

Caritas Crne Gore održao drugi trening za finansirane projekte

U okviru Programa malih grantova, Caritas Crne Gore održao je danas uvodni trening za finansirane projekte u svojim prostorijama u Baru. Ovo je drugi trening po redu, na kojem su učestvovali predstavnici pet finansiranih projekta i to: Marija Boljević i Vesna Pupović ispred projekta „Socijalna uključenost lica sa invaliditetom i njihovo zapošljavanje“, Irena Rašović „Omogući-ti socijalnu inkluziju OSI u Kotoru“, Vezira Ćosović „Socijalni servisi za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju“, Rasena Hekalo „Prevencija socijalne isključenosti u uslovima COVID pandemije“ i Žana Đačić ispred projekta „Psihološko i informativno osnaživanje osoba oštećenog vida“.

Zbog trenutne epidemiološke situacije predstavnici devet projekata su podijeljeni u dvije grupe i shodno tome su održana dva uvodna treninga. Današnjim treningom završena je aktivnost uvodnih obuka , a svim učesnicima je na kraju treninga  dodijeljen sertifikat za učešće na obuci za dobitnike grantova.

Ovom prilikom vas obaviještavamo da je realizacije svih devet finansiranih projekata počela 1. februara i trajaće od 9 do 12 mjeseci u zavisnosti od pojedinačnog plana svakog projekta.

Programom malih grantova finansijski podržano devet projekata, a  razvijen je  u okviru projekta SOCIETIES 2 – Podrška organizacijama civilnog društva jačanjem njihovih vještina, inkluziji osoba sa invaliditetom i EU standardima u zemljama u jugoistočnoj Evropi. Partneri projekta SOCIETIS 2, kojeg finansira Evropska unija, u Crnoj Gori su Caritas Crne Gore i Udruženje paraplegičara Bar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares