Dodijeljeni sertifikati članovima Caritasovog tima

Dodijeljeni sertifikati članovima Caritasovog tima

Dodijeljeni sertifikati članovima Caritasovog tima

Sertifikati o uspješno završenoj obuci po akreditovanom program “Osnovna obuka za pružanje usluge pomoć u kući odraslim i starim licima sa invaliditetom” uručeni su danas predstavnicima Caritasa. Na osnovu člana 147 stav 2 Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti (“Službeni list CG br. 27/13, 1/15, 42/15, 47/15,56/16, 66/16, 1/17, 31/17, 42/17 i 50/17”) Vlada Crne Gore – Zavod za socijalnu i dječiju zaštitu sertifikate su izdali: Jasni Vuksanović, Jadranki Šoškić, Veri Maljević, Rozaliji Gvozdenović i Jadranki Dragović.

Podsjećamo da se dvodnevna obuka na temu “ Pružanje pomoći u kući odraslim i starim licima sa invaliditetom” održala prošle godine u decembru u hotelu Bianca u Kolašinu. Obuka je organizovana od strane Caritasa Crne Gore u okviru projekta “ Pomoć u kući za starije osobe u opštinama Petnjica, Gusinje i Danilovgrad”. Na obuci je učestvovalo 9 učesnika iz Gusinja, Petnjice, Berana i Bara.

Projekat “ Pomoć u kući za starije osobe u opštinama Petnjica, Gusinje i Danilovgrad” je podržan kroz poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “ Podrška pružanju usluga socijalne i dječije zaštite”, koji je dio Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu i koji se kofinansira od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares