Donacija Caritasa Crne Gore i Pravnog centra

Donacija Caritasa Crne Gore i Pravnog centra

Donacija Caritasa Crne Gore i Pravnog centra

Caritas Crne Gore i Pravni centar iz Podgorice danas su u okviru projekta Moj advokat donirali 100 paketa pomoći Direkciji za strance. U pitanju je donacija od 70 paketa hrane i 30 higijenskih paketa, koje je u ime Direkcije za strance primila direktorica te ustanove Irena Rakočević.

Irena je izrazila veliku zahvalnost povodom ove donacije i želju za budućom saradnjom, istaknuvši da već duže vrijeme prati rad Caritasa Crne Gore, koji kao jedan od rijetkih akcenat u humanitarnom radu sa siromašnima sem na  ljudska prava stavlja i na onaj dio gdje se vodi računa o ranjivosti  osoba koje dođu  po pomoć, kako bi se sačuvalo njihovo dostojanstvo. „ Kada se poremeti taj osjećaj samopoštovanja i samovrijednosti osoba postaje ranjiva za sve. Toliko ranjiva za neuroze, za bipolarne poremećaje, kao i psihoze, a svjedoci smo kako se danas ljudi teško odlučuju da posjete stručno lice, zbog reakcije okoline „ , dodaje Irena.

Direktor Caritasa Crne Gore Marko Đelović čestitao je Direkciji za strance na minulom radu i zahvalio se na današnjem dočeku, istaknuvši da će u budućem periodu Caritas nastaviti sa donacijama i podrškom kroz različite modele.

Podsjećamo da projekat „ Moj advokat“  nudi  besplatnu i profesionalnu pravnu  pomoć u pristupu pravima za migrante. Podržan je od strane  Evropske unije, a kofinansira ga Ministarstvo javne uprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares