Održan Forum Komunikacija i radionica Prikupljanje sredstava

Održan Forum Komunikacija i radionica Prikupljanje sredstava

Održan Forum Komunikacija i radionica Prikupljanje sredstava

Radionica na temu „Prikupljanje sredstava“ i Forum komunikacija u organizaciji Caritasa Evropa realizovane su tokom prethodne nedjelje putem zoom platforme a predstavnici Caritasa Crne Gore uzeli su učešće na oba događaja.

Radionici o prikupljanju sredstava su prisustvovala 43 učesnika iz Caritasove mreže. Tokom obuke učesnici su imali priliku da se uključe u radionice na temu online fundraising-a, gdje su kroz praktične prmjere stekli uvid kako prikupljati sredstava putem interneta i pomoćnih alata i inovativnih video banera. Takođe riječi je bilo i o offline kampanjama kao i o očekivanjima od rada sa fondacijama. Pored navedenog učesnici su imali priliku da čuju i odjelovanju u humanitarnim akcijama odnosno o povezivanju komunikacije sa prikupljanjem sredstava.

U okviru ovogodišnjeg foruma komunikacija realizovano je devet radionica koje su pokrile neke od najznačajnih oblasti u komunikacijskom radu: razumijevanje različitih publika i oblikovanje poruka za njih, komunikaciju sa donatorima, komunikaciju sa korisnicima i volonterima, zajedničku komunikaciju Caritasove mreže, komunikaciju sa crkvom, sa mladima i sa donosiocima odluka. Posebna pažnja usmjerena je bila na upravljanje društvenim mrežama i značajem koji one imaju u današnjem radu i medijskoj promociji. Forum je realizovan 14. i 15. oktobra u trajanju od 10,00 do 17,00 časova.

Na radionici i forumu učestvovali su predstavnici Caritasove mreže koji su imali priliku da pored teorijskih predavanja dobiju i praktične savjete kako bi unaprijedili svoje djelovanje u komunikacijama i fundraising-u i kako bi kroz razmjenu iskustava pomogli jedni drugima da u budućem radu ostvare još značajnije rezultate u korist onih kojima je to najpotrebnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares