Podijeljeni paketi hrane u Danilovgradu

Podijeljeni paketi hrane u Danilovgradu

Podijeljeni paketi hrane u Danilovgradu

Caritas Crne Gore je danas, u okviru projekta “Pomoć u kući za starije osobe u opštinama Petnjica, Gusinje i Danilovgrad”, dodijelio pakete pomoći. Ovog puta paketi hrane dodijeljeni su korisnicima projekta u opštini Danilovgrad.

“Pomoć u kući za starije osobe u opštinama Petnjica, Gusinje i Danilovgrad” je projekat Caritasa Crne Gore, koji za cilj ima unaprijeđenje sistema socijalne zaštite i zaštite starih ljudi u Crnoj Gori. Služba kućne njege zasnovana u zajednici dizajnirana je tako da odgovori na osnovne socijalne i medicinske potrebe.

Uz dodijelu paketa iskoristili smo priliku da pitamo korisnike sta za njih predstavlja Caritas i koliko im znače naše usluge. U nastavku slijede neki od odgovora:

– “Da mi nije Caritasa ja ne znam šta bih. Meni eto ne bi imao ko unijeti  drva u kuću, sem gerontodomaćice kad dođu. One mi unesu, one mi donesu sve što mi treba sa pijace, one mi donesu ljekove, jednostavno me one drže živom. Da mi nije njih, mogu vam reći, od svoje čeljadi ne bi mi imao ko kilo hleba donijeti.”  – Marković Darinka, 81 godina.

– “Dugih 13 godina sam korisnik  Caritasovih usluga i veoma mi znači njihova pomoć, jer su tu i kad mi treba razgovor i kad treba da mi pomognu oko terapije, spremanja kuće…. Takođe su mi u velikoj mjeri olakšali ovaj period virusa” –Milivoje, 82 godine.

 – “Ja se borim sama sa sobom da ne dosađujem nikome, ali dolazi period kad više ne mogu sve sama. Zato su tu moje drage gerontodomaćice koje me redovno obilaze i donesu mi sve što mi treba, a ono što ne mogu sama one mi srede po kući. Ja imam problem sa pritiskom i kada god mi treba one su tu da mi izmjere i donesu ljekove. Veoma sam zahvalna na ovakvoj pomoći i što u današnje vrijeme dajete lijep primjer mladima” – Jovanović Izbara, 84 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares