Poziv na solidarnost i humanost

Poziv na solidarnost i humanost

Poziv na solidarnost i humanost

Nove Vladine mjere koje su stupile na  snagu  i kojih smo se svi morali pridržavati, podrazumijevale su  da ostanemo kod kuće i da susrete sa drugim ljudima svedemo na minimum. Takođe odlasci u apeteku i trgovinu su se morali obavljati u skladu sa novonastalom situacijom. Starije osobe, nemoćni, kao i oni sa zdravstvenim tegobama, koje je direktno pogađao  virus su bili najugroženija grupa ljudi i njima se izlazak iz kuće nikako nije  preporučivao.

Stoga u tim uslovima velike vjerovatnoće pojavljivanja korona virusa u Crnoj Gori, Caritas Crne Gore i Caritas Barske nadbiskupije pojačali su i osnažili svoje aktivnosti vezane za podršku  starijim osobama , kroz svoj program  “ Pomoć i njega u kući za starije osobe ” . Jedna novina ovog projekta je bila  da je   na usluzi  ujedno bilo pružanje  pomoći  i podrške   starima, koji nisu korisnici Caritasovih projekata.

Pored toga Caritas Crne Gore zajedno sa Caritasom  Barske nadbiskupije i Caritasom  Kotorske biskupije, pozivao je   sve građane da pokažu solidarnost i humanost i apelovao je  na sve da daju svoj  doprinos kroz pružanje pomoći svojim komšijama u potrebi. Od velike je važnosti da u ovim kriznim situacijama zaboravimo na sve razlike i budemo jednistveni, kako bi zažtitili one kojima je pomoć prijeko poptrebna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares