PROSLAVA OSMOG MARTA U CARITASU BARSKE NADBISKUPIJE

PROSLAVA OSMOG  MARTA U CARITASU BARSKE NADBISKUPIJE

PROSLAVA OSMOG MARTA U CARITASU BARSKE NADBISKUPIJE

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, u Caritasovom dnevnom boravku okupili su se  stari, kako bi svim damama čestitali ovaj praznik. Okupljenima je dobrodošlicu poželio direktor Caritasa Crne Gore, Marko Đelović, koji je tom prilikom  u ime Caritasa,  svim damama čestitao Međunarodni dan žena i podijelio poklone.

Đelović je dalje naveo da su svi okupljeni slobodni da podijele svoja interesovanja za kurseve, izlete i za sve ostalo  što ih zanima, kako bi to uzeli u obzir prilikom planiranja aktivnosti za stare.

Caritas Barske nadbiskupije svakom prilikom nastoji da odvoji vremena za naše najstarije, kako bi se međusobno družili. Stoga je tom prilikom bio organizovan muzički program i posluženje, a  neki od okupljenih su izrazili želju da kažu po koju riječ o uslugama Caritasa.

“ Koristim standardne usluge Caritasa, putem kojih  me njihove saradnice obilaze dva puta sedmično. Pomognu mi oko onih poslova koje ja ne mogu ili ne volim da radim, pa bih iskoristio priliku da kažem da sam izuztetno zadovoljan njihovim načinom rada i ponašanjem. Takođe sam veoma zadovoljan što Caritas organizuje ovakva druženja, koja su dragocijena, jer stari često ne žive u porodicama, a i kada žive oni mlađi nemaju vremena za razgovor sa njima. Zahvalan sam što smo ovom prilikom čestitali 8. mart našim damama ”, navodi Pero Radović, penzioner i korisnik Caritasovih usluga.

Uz osmijeh i lijepe riječi nas  je bila  dočekala i dugogodišnja korisnica Caritasovih usluga Bosa Pavićević, koja kaže da joj  Caritasovi saradnici najviše pomognu time što joj podignu raspoloženje  i učine je sigurnom i dalje dodaje: ”Ja sam imala sreće da mi je gerontodomaćica Jadranka i divni Nenad. Toliko puta kad dođu da me obiđu ja sam depresivna, bolesna i prosto mi sve smeta, ali oni svakog puta uspiju  tako da mi  podignu raspoloženje, da me ohrabre i da mi kuću pored toga što je srede,  ispune pozitivnom energijom. Pored njih se osjećam sigurno i baš sam zadovoljna.” 

Uz smijeh i dobro raspoloženje, druženje je proteklo u lijepoj atmosferi, a stari su izrazili želju da se ubruzo sve to opet ponovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares