Radna posjeta Caritasu Barske nadbiskupije

Radna posjeta Caritasu Barske nadbiskupije

Radna posjeta Caritasu Barske nadbiskupije

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadorka Oana Kristina Popa i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević posjetili su danas prostorije Caritasa Barske nadbiskupije kako bi se upoznali sa aktivnostima i tokom realizacije zajedničkog projekta „Dnevni boravak za starija lica“, koji za cilj ima unaprijeđenje sistema socijalne zaštite za starije osobe.

 Direktor Caritasa Crne Gore Marko Đelović poželio je dobrodošlicu uvaženim gostima i zahvalio se na dosadašnjoj saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori. On je dalje predstavio aktivnosti koje Caritas Barske nadbiskupije realizuje, kao i aktivnosti zajedničkog projekta i naglasio: „Bar je dobio specijalizovan servis, koji je na usluzi starijm ljudima , kapaciteta za 30 ljudi. Posebna vrijednost projekta je licenciranje ovog servisa jer će na taj način postati  dio sistema socijalne zaštite što će omogućiti njegovu stabilnost.”

Predsjednik Opštine Bar je izrazio zadovoljstvo što je opština partner na ovako značajnom projektu. Raičević je posebnu zahvalnost uputio delegaciji Evropske unije što je prepoznala važnost  realizacije ovakovog projekta u barskoj opštini

Ambasadorka Oana Kristina Popa  istakla je da je njena misija da približi Evropsku uniju ljudima, a Caritas Barske nadbiskupije realizacijom ovakvih projekata tome direktno i doprinosi. Ona je kazala da je zadovoljna što uprkos pandemiji  izazvanoj korona virusom, dnevni boravak funkcioniše i što stariji na raspolaganju imaju određene vidove podrške.

Projekat „Dnevni boravak za starije osobe u Opštini Bar“ je podržan kroz poziv za dodijelu bespovratnih sredstava “Podrška pružanju usluga socijalne i dječije zaštite”, koji je dio Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu  a koji se finansira od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore. Vodeći partner na projektu je Caritas Barske nadbiskupije, dok je Opština Bar  partner. Ukupna vrijednost projekta je 188.428,07 eura a projekat će trajati do marta 2022. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares