“Za naše stare”

“Za naše stare”

“Za naše stare”

Svečano zatvaranje humanitarne akcije „Za naše stare“ koju je pokrenuo naš mladi sugrađanin Josif  Božović, održano je sinoć, 19.07.2021. godine u sali Doma kulture Bar. Tokom prethodnih devet dana u okviru ove akcije održane su brojne sportske aktivnosti sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć organizacijama koje su vrijeme pandemije bile najaktivnije u pružanju pomoći našim najstarijim sugrađanima među kojima je prepoznat i naš Caritas.

Tokom akcije “Za naše stare” Barani su imali priliku da učestvuju u sportskim aktivnostima po njihovoj mjeri i da na taj način  pokažu svoju humanost, a podsjećamo vas da je novac za Caritas prikupljan  na odbojkaškom turniru na pijesku, na kojem je učestvovao veliki broj ljudi, a čast smo imali da se u ulozi   glavnog sudije tom prilikom nađe naša reprezentativka Marija Milović.

Na sinoćnjem događaju prisutnima su se obratili predstavnici organizacija, a uručene su i diplome najboljima i zahvalnice svima koji su pomogli u organizaciji akcije. U ime Caritasa, prisutnima se obratio direktor Caritasa Crne Gore i koordinator aktivnosti Caritasa Barske nadbiskupije Marko Đelović koji je prisutne podsjetio na aktivnosti koje naša organizacija realizuje u oblasti brige o starima. On je ovom prilikom izrazio veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u realizaciji ove humanitarne nedjelje.

Pored Caritasa Barske nadbiskupije sva  sredstva prikupljena tokom trajanja ove akcije, biće proslijeđena OO Crveni krst Bar, Udruženju penzionira Bar, NVU “Žene Bara”, „Kolu srpskih sestara“ i Islamskom kulturnom centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares