U Beranama potpisani ugovori sa šest stažista

U Beranama potpisani ugovori sa šest stažista

U Beranama potpisani ugovori sa šest stažista

Aktivnost potpisivanja ugovora sa stažistima, starosti od 19 do 29 godina,  realizovana je u kancelarijama Caritasa Crne Gore u Beranama, u okviru prekograničnog projekta „PRAXIS“, koji za cilj ima povećanje zaposlenosti mladih u Crnoj Gori i na Kosovu.

Ugovore je potpisao direktor Caritasa Crne Gore Marko Đelović sa ukupno šest stažista, koji će na period od pola godina obavljati zadatke kod sledećih poslodavaca: Regionalni biznis centar – Nebojša Babović ; Butik OOPS – Sanela Pačariz ; Butik Talija – Ognjenka Labović; Igraonica „Fun Town“ – Dragan Labudović; Hotel Berane – Igor Šćekić i Drvoprerada „MITS“ – Mladen Šćekić.  Ovim putem  su mladi, u prekograničnoj regiji,  dobili priliku da razviju svoje profesionalne vještine i razumijevanje profesije kojom će se baviti.

„PRAXIS“  je projekat prekogranične saradnje, koji finansira EU i kojim upravlja Ministarstvo finansija Crne Gore i Ministarstvo lokalne samouprave na Kosovu. Realizuje se kroz akcioni program prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo 2014 – 2020  u trajanju od  dvije godine. Glavni nosilac projekta Caritas Kosovo, a sprovodi se sa tri partnera: Caritas Crne Gore, “Qakp Gjon Nikolle Kazazi“ i Opština Berane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares