Podjela pomoći djeci izbjeglicama iz Ukrajine

Podjela pomoći djeci izbjeglicama iz Ukrajine

Podjela pomoći djeci izbjeglicama iz Ukrajine

Predstavnici Caritasa Crne Gore podijelili su juče pomoć za djecu izbjeglice iz Ukrajine koja školu pohađaju u opštini Bar u vidu školskog pribora. Ova pomoć  podijeljena je školarcima kao vid podrške njihovoj integraciji u obrazovni sistem.

Pored toga što su promijenili svoje gradove i kuće, i na njih morali da se priviknu, djeca iz Ukrajine promijenila su i  školu i od ponedjeljka pokušavaju da se uklope u naš obrazovni sistem i način rada. Pomoć u vidu školskog pribora jedan je vid podrške za njihovu lakšu integraciju kako u obrazovni sistem tako i u društvo.

Od početka izbijanja rata u Ukrajini, i dolaska izbjeglica iz ove zemlje u Crnu Goru, Caritas preduzima različite aktivnosti kako bi olakšao njihovu integraciju u naše društvo. U tom smislu, izbjeglice koje se za pomoć obrate Caritasu, podršku su dobijali u vidu smještaja, hrane, higijenskih sredstava, ljekova i slično. Pored navedenog oni na raspolaganju imaju i psihosocijalnu podršku obezbjeđenu od strane Caritasovog stručnog tima koji čine psiholog  i socijalni radnik.

Jučerašnja dodjela pomoći za školarce je obezbjeđena uz podršku Caritasove mreže. Caritasova mreža u Crnoj Gori će i u narednom periodu nastaviti da realizuje aktivnosti usmjerene na unaprijeđenje kvaliteta života izbjeglica iz Ukrajine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares