Vebinar “Izgradnja nove ekonomije i novog društva“

Vebinar “Izgradnja nove ekonomije i novog društva“

Vebinar “Izgradnja nove ekonomije i novog društva“

Vebinar o encikličnom pismu Laudato si`, pod nazivom „Izgradnja nove ekonomije i novog društva“ održan je danas putem Skype aplikacije u trajanju od dva sata.

Na vebinaru su učestvovali predstavnici Caritasa Crne Gore, Caritasa Evrope, Caritasa Italije, Caritasa Srbije, Caritasa Bosne i Hercegovine, Caritasa Albanije, Caritasa Kosova, Caritasa Španije i Caritasa Grčke.

Iskustvo Iz Španije učesnicima je predstavio Ruben Rekuena i Carmen Gomez de Barreda iz Caritasa Španije, koji su rekli nešto više o aktivnostima koje je Caritas Španije preuzeo povodom enciklike Laudato si` kako bi  zaštitili životnu sredinu, a ujedno su iskoristili priliku da predstave projekte koji se tiču održavanja životne okoline.

Don Dejan Turza ispred Caritasa Crne Gore je govoreći o primjeni projekta Laudato si` , kao i o odzivu ljudi povodom aktivnosti pomenutog projekta, predstavio iskustvo iz Crne Gore.

Ovaj vebinar bio je podsticaj, kao i poziv svima nama da se zajedničkim radom posvetimo očuvanju i unaprijeđenju životne sredine.

Današnja aktivnost je dio zajedničkog regionalnog projekta „ELBA“ – Razvoj socijalne ekonomije u jugoistočnoj Evropi,  koji se sprovodi preko mreže Caritasa u jugoistočnoj Evropi.

Briga o životnoj sredini znači briga o dostojanstvu svakog ljudskog bića!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares