Završen projekat “Moj advokat”

Završen projekat “Moj advokat”

Završen projekat “Moj advokat”

Završna konferencija projekta „Moj advokat – besplatna i profesionalna pravna pomoć u efikasnom pristupu pravima za migrante“ održana je juče u hotelu Podgorica.

Trosatna konferencija, kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika nadležnih instutucija sa nacionalnog i lokalnog nivoa i civilnog sektora,  zvanično je najavila završetak  gore navedenog projekta. Dobrodošlicu gostima poželio je direktor Pravnog centra Luka Kovačević, koji je posebnu zahvalnost uputio Caritasu Crne Gore na predanom radu i uspješnoj saradnji.

Direktor Caritasa Crne Gore Marko Đelović istakao je da se projekat realizovao u  zahtijevnoj oblasti sa vrlo osjetljivom ciljnom grupom. On je dalje naveo da migrante, koji se često suočavaju sa raznim opasnostima i koji su često lošeg zdravstvenog stanja, a pored toga nerijetko i odbačeni od strane stanovnika teritorije na kojoj se nalaze, moramo prihvatiti kao ljude koji imaju pravo da traže bolji život.

Uvodnoj riječi pridružili su se i Miroslav Zeković, V.D.  generalog direktora Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance, kao i Mladenka Tešić ispred Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, nakon čega su su Luka Kovačević i Lidija Vulević iz Caritasa Crne Gore predstavili aktivnosti koje su relizovane u okviru projekta.

Pomenućemo da se gostima obratila i Irena Rakočević, načelnica Direkcije za prihvat stranaca, sa kojom su Caritas Crne Gore i Pravni centar sarađivali tokom projekta. Tom prilikom Irena je posebno naglasila da se tokom karijere susrela sa velikim brojem projekata, ali kako je kazala projekat „Moj advokat“ se u velikoj mjeri izdvaja od drugih po posvećenosti i pristupu oba partnera, kao i po korektnom i kvalitetnom izvještavanju.

Projekat „Moj advokat-besplatna i profesionalna pravna pomoć u efikasnom pristupu pravima za migrante“, počeo je sredinom januara 2020. godine, a juče je zvanično završen. Realizovao se od strane Pravnog centra iz Podgorice u pratnerstvu sa Caritasom Crne Gore, uz podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares