Realizovana obuka na temu „Izrada biznis plana“

Realizovana obuka na temu „Izrada biznis plana“

Realizovana obuka na temu „Izrada biznis plana“

Petodnevna radionica na temu „Izrada biznis plana“ organizovana u okviru projekta prekogranične saradnje A.C.C.E.N.T. realizovana je tokom prethodne nedjelje (20.-24.juna) u hotelu „Princess“ u Baru. Prema riječima Ivane Tomašević, koja je upravljala ovim trening programom, polaznici obuke su imali priliku da tokom ovih pet dana saznaju neophodne detalje o tome kako da urade dobar biznis plan za njihov biznis.

„Prva dva dana treninga su bila posvećana traženju i analizi biznis ideje kako bi se odabrala najbolja, nakon čega smo u narednom periodu radili na marketingu, finansijskom dijelu kao i načinu registracije preduzeća. Trening je bio vrlo interaktivan,  sa puno razgovara i diskusije sa polaznicima, osobe koje su učestvovale na treningu su bile veoma motivisane, pričali su iz sopstvenog iskustva, bilo je puno sugestija i preporuka“, objašnjava Tomašević.

Obuka „Izrada biznis plana“ završena je dodjelom sertifikata svim učesnima.

Podsjećamo da se projekat  A.C.C.E.N.T – Pristupačnost, građanska savjest, zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao novi trend,  bavi  zajedničkim potrebama u Crnoj Gori i Albaniji, radi stvaranja mogućnosti za zapošljavanje i povećanje zaposlenosti za osobe sa invaliditetom. Nosioc projekta je Caritas Barske nadbiskupije, a partneri na projektu su  Udruženje paraplegičara Bar iz Crne Gore, te Caritas Albanije i Progetto Speranza iz Albanije.

Projekat A.C.C.E.N.T se realizuje kroz IPA Program prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014 – 2020, a finansira ga Evropska unija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares